Spansk-fransk kunstner udstiller i Hallebyore

  • Offentlig
Af Linda Baarsgaard 900 dage siden

Nicca Høeg er fransk, med dansk-norske rødder og bor i Spanien hvor hun, ud over sit kunstneriske virke, driver et asyl for hjemløse katte på frivillig basis. Kattene er en stor kilde til inspiration for Nicca Høeg og en del af de billeder, der vil kunne opleves i Mødestedet, er katteportrætter, som afspejler kunstnerens passion for og indlevelse i de mytologiske og yndefulde dyr.Ud over kattene viser udstillingen eksempler på Nicca Høegs spirituelle kunst, der bl.a. rummer elementer af Østens mystik.

Et af Nicca Høegs særkender som kunstner er, at hun ofte blander det figurative med det non-figurative. Hun er autodidakt og lærte sig på et tidligt tidspunkt at male med Leonardo da Vincis lag-på-lag-teknik. Den særlige teknik giver hendes værker en næsten magisk dybde og glans, som virker dragende på beskueren.

Det er første gang, Nicca Høeg udstiller i Norden, og samtidig er det første gang, Mødestedet lægger lokale til en kunstudstilling med en udenlandsk kunstner.

Skulle man som besøgende og mulig katteelsker føle sig tiltrukket af Nicca Høegs katteportrætter, vil det være muligt at bestille et unikt portræt af sin egen kat. Kunstnerens kontaktoplysninger kan fås på udstillingen.

Udstillingen med Nicca Høeg er åben i tidsrummet kl. 10-17, og der er gratis adgang. Mødestedet Orevej 2, 4450 Jyderup.

Yderligere oplysninger om udstillingen kan fås ved henvendelse til Allan Diehl, tlf. 35 26 24 30.